top of page

Răspunsuri la întrebări frecvente

Din experiență, o serie de întrebări apar frecvent, indiferent de domeniul de activitate al companiei care solicită personal extracomunitar.

 • Care sunt tarifele Agenției de recrutare?
  Tarifele Agenției de recrutare sunt : 250 euro+TVA / angajat - dacă angajatul se află deja pe teritoriul României 150 euro+TVA/ angajat - pentru cerere intre 1 si 10 angajati 100 euro+TVA/ angajat - pentru cereri de peste 10 angajati Această structură de prețuri asigură transparența și predictibilitatea clienților care angajează serviciile agenției noastre.
 • De ce durează așa mult aducerea unui muncitor extracomunitar pe teritoriul României?
  Procedurile legale obligatorii din țara noastră determină durata de 3-4 luni până la sosirea personalului extracomunitar selectat. În general, instituțiile au un timp de răspuns de aproximativ 30 de zile, iar anumite documente trebuie obținute de la instituții diferite și depuse în ordine cronologică. Această procedură este interdependentă și poate fi influențată de țara de origine a personalului extracomunitar.
 • Care este legislatia aplicabilă în relația cu personalul extracomunitar?
  Când vine vorba de personalul extracomunitar, legea română se aplică în ceea ce privește nivelul salariilor, timpul de lucru, perioadele de odihnă, condițiile de angajare pentru femeile însărcinate, siguranța și sănătatea la locul de muncă, precum și măsurile de apărare împotriva incendiilor. Este important să acordăm atenție discriminării la locul de muncă pentru a preveni astfel de comportamente.
 • Ce obligații are angajatorul dacă dorește să renunțe la un angajat extracomunitar?
  Dacă angajatorul decide să renunțe la un angajat străin sau angajatul pleacă de la angajator, angajatorul este obligat să anunțe Inspectoratul General pentru Imigrări, cu respectarea prevederilor legale privind notificarea autorităților.
 • Cine întocmeşte toată documentaţia necesară?
  Oferim servicii complete de pregătire a documentației necesare prin agenția noastră de recrutare. Echipa noastră de experți se va ocupa de toate documentele necesare în mod eficient. Acest serviciu ușurează munca clienților noștri, permițându-le să se concentreze pe alte aspecte ale activității lor.
 • Angajatorul trebuie să asigure cazare pentru angajat?
  Da, Angajatorul este obligat să asigure cazare pentru Angajat. Această prevedere oferă Angajatului un loc adecvat și stabil pentru a locui pe durata contractului său cu Angajatorul. Mai mult decât atât, indică faptul că Angajatorull este dedicat bunăstării și confortului muncitorilor străini. Cheltuiala cu cazarea personalului extracomunitar este deductibilă.
 • In cât timp ajung muncitorii extracomunitari în România?
  Durata medie până la sosirea în România a personalului extracomunitar este de circa 4 luni din momentul în care începem procedurile legale (după finalizarea procesului de selecție).
 • Cine plăteşte taxa pentru viza de muncă?
  Angajatul este responsabil pentru plata taxei pentru viza de muncă. Acest aspect al procesului reflectă angajamentul și responsabilitatea Angajatului în obținerea autorizației de călătorie necesare pentru a lucra în țara noastră. Se așteaptă ca Angajatul să îndeplinească cerințele financiare asociate cu obținerea vizei de muncă.
 • Cine achită taxa pentru permisul de şedere în valoare de 120 Euro + 259 Lei?
  Obligația de a plăti taxa pentru permisul de ședere, care se ridică la 120 de euro + 259 de lei, revine Angajatului. Această responsabilitate financiară este legată de statutul juridic al Angajatului în țara gazdă și face parte din procesul de obținere a permisului de ședere pe termen lung.
 • Există condiții/cerințe pentru firma angajatoare?
  Dacă intenționați să angajați personal extracomunitar, compania trebuie să îndeplinească două condiții importante: trebuie să nu aibă restanțe la bugetul statului (iar acest lucru trebuie dovedit cu un certificat fiscal) și să nu fi primit sancțiuni ITM în trecut.
 • Poate fi încadrat angajatul extracomunitar pe altă funcție COR decât cea din aviz?
  Nu, deoarece angajatului nu i se va acorda permisul de ședere și refuzul permisului de ședere duce la părăsirea României la expirarea vizei. Personalul trebuie să fie angajat în funcția pentru care a fost aprobat avizul de muncă. In cazul în care se dorește o continuare a activității, se poate depune o cerere pentru obținerea unui nou aviz de muncă și apoi se poate actualiza permisul de ședere. Este bine de știut că fiecare cerere este valabilă timp de 30 de zile și, de asemenea, trebuie să se plătească din nou taxele de eliberare a documentelor.
 • Care este limba în care se desfașoară recrutarea, medierea?
  In general candidații noștri sunt vorbitori de limba engleză, aceștia învață foarte repede limba română, iar pentru consiliere – mediere colaborăm cu traducători autorizați.
 • Cine achită biletul de avion?
  Costul biletului de avion este o cheltuială suportată de Angajat. Aceasta este o practică standard în multe procese de angajare care implică relocarea internațională. Prin solicitarea Angajatului să acopere costul biletului de avion, se asigură că are un angajament personal față de relocarea și angajarea sa.
 • Angajatorul trebuie să furnizeze angajatului o masă pe zi/tichete de masă?
  Da, Angajatorul este, de asemenea, obligat să ofere o masă pe zi sau să ofere tichete de masă Angajatului. Această prevedere este esențială pentru satisfacerea nevoilor de bază ale Angajatului în timp ce acesta este la locul de muncă, contribuind la satisfacția și bunăstarea lui generală la locul de muncă. Este o practică standard în multe contracte de muncă acordarea acestui beneficiu.
 • Cine achită taxa de 100 Euro pentru avizul de muncă?
  Responsabilitatea pentru acoperirea taxei de 100 de euro asociate cu permisul de muncă cade în sarcina Angajatorului. Acest angajament financiar se înscrie în obligațiile Angajatorului în procesul de angajare a lucrătorilor străini, demonstrând angajamentul acestora de a respecta cerințele legale pentru recrutarea forței de muncă străine.
White Background

Sună acum!

+40 (735) 557 442 

Urmărește-ne!

 • Facebook
 • LinkedIn
 • Instagram

Email

FAQ - recrutare si selectie personal din Asia

FAQ - recrutare personal din Asia / Africa & selectie personal din Asia / Africa  | Intrebari frecvente pasi recrutare personal asiatic & forta de munca lucratori straini. 

Limitless Manpower - agentie de recrutare personal asiatic cu o mare experienta in identificarea angajatilor de care companiile romanesti au nevoie. Domenii de recrutare muncitori din Asia & Africa: depozite si logistica, salubritate & deseuri, intretinere spatii verzi, industrie, infrastructura, agricultura, horeca, curatenie, curierat.

Ne exprimam dorinta de a deveni partenerul tau in furnizarea serviciilor de recrutare muncitori din Asia & Africa pentru firma ta. Care este avantajul colaborarii cu firma noastra de recrutare personal din Asia & Africa? Reduceri de costuri cu pana la 25% daca angajezi muncitori calificati din Asia & Africa! Ai alte intrebari sau nelamuriri legate de procesul de recrutare muncitori straini? (De ce sa lucrezi cu o agentie specializata in recrutare forta de munca din Asia & Africa ca Limitless Manpower? Cat dureaza intregul proces de recrutare personal asiatic? Ce limbi straine cunosc lucratorii din Asia recrutati? Cine se ocupa de cazarea muncitorilor din Asia si Africa? Cum se realizeaza plata pentru serviciul de recrutare muncitori calificati & muncitori necalificati din Asia si Africa? etc.)

 

Apeleaza-ne ACUM la +4 0735 557 442 si iti vom oferi toate informatiile! Profita si tu! 

bottom of page